onsdag 25 februari 2015

pyssel med hamapärlor


Här kommer exempel på ännu mer pyssel man kan göra med vanliga plastpärlor och pärlplattor. Den övre bilden är glasunderlägg som jag tar fram när vi ska fika i soffan, för att undvika vita ringar i teakbordet. Den undre bilden är små symboler som jag har limmat fast på gratulationskort när nån har fyllt år. Det finns säkert mycket annat kul man kan göra med dem också. Ett tips är att leta mer idéer och inspiration på instagram eller Pinterest. Adjö.

måndag 23 februari 2015

mjukiskaniner

Den senaste veckan har jag legat hemma med världens förkylning. Ungefär det tråkigaste som finns, och noll ork att göra någonting. Förutom att röra på händerna. Så jag har varvat mellan soffan och symaskinen, och faktiskt lyckats producera några riktigt söta mjukiskaniner. En av dem är till och med såld (!). Jag har verkligen fått smak för att sy dem och jobbar på att göra dem bättre och bättre.

 Detta är den första av dem, med ficka på magen och i stort behov av förbättringar. Tillexempel insåg jag att jag jag behöver lägga till mer sömsmån. Då jag ritar mönstret själv är det sånt man inser allt eftersom man provar sig fram.

 Detta är nummer två, den är nog min favorit och vi får se om jag behåller den själv eller ger bort den i present till någon. Dock behövs lite mönsterjusteringar även här och det finns några små detaljer jag inte riktigt vet hur jag ska få till. Men jag är nöjd ändå!


Detta är den tredje och sista, som nu ligger på brevlådan och är på väg hem till sin köpare. Den fick lite mer hängöron och sicksackstygn runt magen.
Tyget på kroppen är en linnegardin fyndad på second hand och det mönstrade tyget i öronen och på magen är bomullstyg från Panduro. Jag är nöjd. Adjö

dagispysslet till en ny nivå


Mitt nästa favoritmaterial i pysselväg är vanliga hederliga hamapärlor. Precis som man använde till att göra pärlplattor när man gick på dagis. Här har jag, med inspiration från ett instagramkonto som heter ”Jennyshusochhem” pärlat på ståltråd och format så att det står love. Pärlor är verkligen så enkelt, lagomt tidskrävande och håller en sysselsatt när man behöver. Jag jobbar tillexempel på att pärla glasunderlägg, som jag ska försöka få på bild snart. Med hjälp av att söka på ex. hamaperlerbeads som hashtag på instagram eller på Pinterest så kan man få en miljon briljanta idéer på vad man kan göra. Lycka till! Adjö.

söndag 22 februari 2015

den magiska plasten


Som jag skrev i förra inlägget så sparar jag på konserver och här kommer ännu ett superenkelt och fantastiskt sätt att förvandla dem till snygg förvaring. Dekorplast, gärna med marmormönster, är väldigt populärt att använda till allt möjligt i pyssel och inredningväg nu för tiden.  Det är enkelt att använda och finns att köpa lite överallt, på Bauhaus eller Panduro Hobby tillexempel. Jag upplever att min rulle har räckt väldigt länge, så det var helt klart värda pengar. Åk, köp och pyssla! Adjö.

lördag 21 februari 2015

älska sprayfärg


Jag sparar på saker som egentligen är skräp, konservburkar och glasburkar. Vilket gör att jag behöver hitta smarta användningsområden till dem innan jag drunknar i tomma konserver. Mitt senaste, lätta, pyssel är att förvandla dem till förvaringsburkar, krukor eller annat, med hjälp av sprayfärg. Jag använder Montana Black och är jättenöjd med den. Här har jag slagit lite lätta bucklor i en burk med en hammare och sedan sprayat den vit. Toppen att ha pennor i på skrivbordet! Adjö.

fredag 20 februari 2015

ännu mer succulenter



 Som jag skrev i det förra inlägget – succulenter och kaktusar är bäst. Här har jag använt en mugg och två ljuslyktor från Lagerhaus som ytterkrukor. Jag tycker ofta att det är svårt att hitta snygga saker att ställa i fönster och bokhyllor, det mesta är bara krafs. Nu har jag i alla fall hittat snyggt krafs, till en relativt billig peng!  Och grönt hemma gör verkligen att det känns mysigare. Adjö.

torsdag 19 februari 2015

kaktuskärlek


Jag har fått dille på kaktusar och succulenter. De är typ jordens mest tacksamma växter. De ser alltid snygga ut och man kan sätta dem i mängder av olika krukor. Här har jag använt gamla konservburkar och de står lite överallt i lägenheten, mestadels i bokhyllorna. Adjö.

onsdag 18 februari 2015

nåldyna av glasburk

Igår fick jag gå hem från jobbet med feber och eftersom det är så sanslöst tråkigt att vara hemma och sjuk så pysslade jag lite. Det är ungefär vad man orkar – sitta på en stol och röra på händerna. Ett väldigt enkelt pyssel. Allt man behöver är en glasburk, lim, sax, tyg, nål, tråd, vadd och ett bredare tygband.
Klipp ut en rund tygbit, några cm större än locket, fyll den med vadd och sy ihop kanterna så att den bildar en boll. Limma fast bollen med sömmen neråt på locket och limma sedan fast tygbandet så att det täcker kanten på burken och skarven på tygbollen. Dekorera med vad du vill, jag valde två spetsband. Klart! Adjö.

fredag 13 februari 2015

min syster

Nu ska jag berätta om en av mina favoritpersoner i hela världen; min lillasyster.
Hon som delade sitt godis med mig trots att vi fått lika mycket och jag redan ätit upp mitt.
Hon som är snabb på att lära och blir bäst på allt hon tar sig för, vare sig det gäller musik, slöjd, språk eller bergsklättring.
Hon som knappt kan se TV-reklam för att hon får ont i hjärtat av att se barn som lider.
Hon som inte är rädd för att ifrågasätta eller konfrontera för att rättvisa och sanning ska komma fram, eller för att ge någon en riktig fetsmäll för att försvara någon som är svagare.
Hon som kan göra hur galna saker som helst för att få mig att skratta och som kan vara mer irriterande än någon annan jag känner.
Hon som har världens största hjärta, är tuffare och modigare än jag någonsin kommer bli.
Hon som är generös, smart, begåvad och rolig.
Jag är så stolt och välsignad över att få vara hennes storasyster.