onsdag 30 november 2011

dagens bästa låt

it was christmas eve babe
in the drunk tank an old man said to me:
won't see another one
and then they sang a song
the rare old mountain dew
i turned my face away and dreamed about you
got a lucky one, got eighteen to one
i've got a feeling this year's for me and you
so happy christmas, i love you baby
i can see a better time,
where all our dreams come true

they got cars big as bars
they got rivers of gold
but the wind goes right through you
it's no place for the old
when you first took my hand on a cold christmas eve
you promised me broadway was waiting for me
you were handsome you were pretty
queen of new york city
when the bad finished playing they yelled out for more
sinatra were swinging all the drunks they were singing
we kissed on a corner
then danced through the night

and the boys fron the NYPD choir's still singing Galway Bay
and the bells are ringing out for christmas day

you're a bum, you're a punk
you're an old slut on junk
lying there almost dead on a drip in that bed
you scumbag, you maggot
you cheap lousy faggot
happy christmas your arse i pray god it's our last

and the boys fron the NYPD choir's still singing Galway Bay
and the bells are ringing out for christmas day

i could have been someone
well so could anyone
you took my dreams from me
when i first found you

i kept them with me babe
i put them on my own
can't make it out alone
i've built my dreams around you

and the boys fron the NYPD choir's still singing Galway Bay
and the bells are ringing out for christmas day

Fairytale of New York - The Pogues

tisdag 29 november 2011

och allt måste börja här

Vissa dagar, tillexempel den här, skulle jag helst av allt ligga kvar under täcket. Det är så kallt. Och jag är trött. Men jag har tänkt på en sak. Jag skulle vilja skriva en låt. Det vore grejer! Fast inte en radiodänga. En låt som tar tag i människor och slår dem i huvudet med verkligheten och med Guds kärlek. Sådär så alla som hör den bara gråter och är glada. Men det kan jag nog inte för jag är ingen vidare låtskrivare. Sen skulle jag vilja ha en liten Cocker Spaniel. Adjö.

måndag 28 november 2011

jag är framme

Nu är jag i södern igen. Men det hände en kul grej igår under bilresan. Efter en energidryck blev jag kissnödig. Så Danne stannade bilen i skogen och jag klev ut i mina fina lappstövlar och gick in i skogen. Där hittade vad jag trodde var en perfekt kissgrop. Det var det inte. För den var full med vatten. Upptäckte jag när jag klev i den med ena benet. Jag blev blöt till knät och kunde hälla vatten vatten ur skon. Adjö.

tisdag 22 november 2011

svårt med valen

Idag har jag roat mig med att fixa ihop lite nya headers till bloggen samtidigt som jag har lyssnat på Fenixorden på ljudbok. Men det är svårt det här. Det finns så många valar i världen och det gör det svårt att välja vilken header som är bäst. Därför blir det nog några dagars testande fram och tillbaka. Det är en asbra dag. Mycket tack vare två superfina telefonsamtal med roliga nyheter från mina bästa klasskompisar. Adjö.

måndag 21 november 2011

dagens vetskap


















Vet ni vad? Nej. Det gör ni inte. För jag har inte berättat än. Ett kul funfact om mig är att jag har läst Harry Potter och Fenixorden mer än fjorton gånger. Jag slutade räkna efter tretton. Adjö.

söndag 20 november 2011

dagens bästa låt

my soul is as open as the sky
often time, it's just as blue
people tell me i need to keep on dreaming
that's just what i'm gonna do

not everybody
wanna treat me like a house fly
turn me around and tell me to shoo
wanna tell me keep on dreaming
that's just what i'm gonna do

'cause every moral has a story
every hand needs a glow
sometimes it's full of glory
but mostly it's for the love
it's the love

it's the love
it's the love that pulls me through
cause when the tell me
keep on dreaming
that's just what
that's just what i'm, i'm gonna,
that's just what i'm gonna do

Dreamin' - Amos Lee

lördag 19 november 2011

mycket av det goda


Värsta bra dag som bland annat har bjudit på epparkaksbak med Ingbritts för tjugofjärde året i rad. En fin tradition. Utöver det har jag bara njutit av lugnet. läst lite bok och lekt med lite hund. Hur skönt som helst. Adjö.

fredag 18 november 2011

praktisk koll på saker

Okej. Här kommer en uppdatering om praktiken. Jag har fått var med på vårplanering där vi spånade inför alla söndagsgudstjänster och jag börjar ana hur mycket praktiskt det är som ska funka i en församling. Jag har varit på fikat bullar och äppelkaka och lyssnat på berättelser om forna tider. Jag har gjort hembesök i en pastorsfamilj och sett Madagaskar och ätit köttbullar. Jag har varit på muskcafé med värsta mysiga kören i Kristineberg. Där fick jag, förutom ännu mer fika, sjunga en sång och snacka en skvätt. Jag har fixat lite praktiskt inför bästa innebandyturneringen till våren, och ätit kladdkaka. Idag väntar besök på en skola tillsammans med allas vår egen Clownen Charlie och ikväll häng på Stället med alla sköna ungdomar. Trevligt värre! Adjö.

torsdag 17 november 2011

tingsek är grejer

Fick massa ny musik av John precis innan vi drog iväg på praktiken och jag åkte hem. Just nu spelar jag Tingsek. Riktigt bra grejer. Börjar klockan tolv sen och kommer hem ikväll nån gång. Likadant imorgon. Adjö.

onsdag 16 november 2011

det kom blod ur maja

Jag är med Alexander. Vi har kollat på Nile City. Askul. Idag är exakt på dagen ett år sen jag tog körkortet. men det märks inte. Adjö.

måndag 14 november 2011

lugna sköna dagar



Dagen började tjugo över åtta av att Nelly kom in och la sig på mitt rum. Klockan nio steg vi upp och tog en promenad. När vi kom tillbaka spelade vi fotboll och såg One Tree Hill om vartannat. Ända till jag fick finbesök av Mattiaz och Emele. Trevligt. Kvällen har varit lugn och skön, precis som övriga dagen. Jag har skrivit en del. Älska Norrland. Adjö.

söndag 13 november 2011

frost och fina hundar

Idag har jag varit på förmiddagsgudstjänst i min församling med kyrkkaffe och tanter. Sen så har jag varit hos farfar, plus att jag har hunnit spela fotboll med Nelly. Så underbart skönt det är att vara hemma. Nästan lite väl lugnt och tyst dock. Men man vänjer sig nog. Adjö. 

lördag 12 november 2011

det är fint att vara tillbaka

Nu är jag hemma i min fina by i mitt fina Norrland igen. Det är hur skönt som helst. Två veckor. Det är länge. Konstigt att ha två hem. Adjö.

torsdag 10 november 2011

fullspäckad vecka

Som sagt är det temavecka här på Götabro den här veckan. Det innebär att vi snackar massa om församlingen, och att det är väldigt lite fritid. Schema hela dagarna och kvällarna. Sjukt najs. Speciellt kvällen igår. Gud är cool. Man får vara med om mycket häftigt. Men snart åker jag hem. Adjö.

onsdag 9 november 2011

tack käre Jesus

När jag var liten hade jag bokstäver med clowner på min dörr där det stod Elina. Superfint. När pappa satte upp dem var jag cirkus tre år och då han hade skruvat fast dom frågade mig om jag kunde läsa vad som stod. Jag svarade "tack käre Jesus". Antingen för att jag inte kunde läsa vad som stod, eller för att jag ville tacka Gud för de fina bokstäverna. Vilket vet jag inte. Men hur som haver så gillar jag uttrycket "tack käre Jesus". Adjö.
Tack käre Jesus för glädjen i dig.
en glädje som är oberoende av vad som händer runtomkring mig.
Tack käre Jesus för att du älskar mig oavsett vad jag gör
och oavsett om jag går din väg eller inte.
Tack käre Jesus för att när allt känns tungt så finns du där
och tröstar mig och gråter med mig.
Tack käre Jesus för min familj och mina vänner,
tack för alla underbara människor som finns i mitt liv.
Tack käre Jesus för att du drar i mig,
för att du leder och för att du har en tanke med mitt liv.
Tack käre Jesus för att vi får kommat till dig med
allt som kan göra livet jobbigt för oss.
Tack käre Jesus för att du är större än allt och
för att du är med alla som läser det här inlägget
vare sig de tror på dig eller inte så älskar du dem.

det finns så många världar

Vet ni vad! Jag har klivit upp och ätit frukost alla dagar den här veckan. Som för övrigt är en superintressant vecka. Azariah France-Williams och Graham Stevenson har varit här och snackat om Guds dröm - församlingen. Sjukt bra tankar och majoriteten av dem handlade om "the mission". Alltså vårt uppdrag som kristna. Vi snackade mycket om hur församlingen ska lägga fokus på the mission. En sak som fastnade var citatet "us going out to peoples places rather than having them come to ours". Trösklarna in till kyrkan är kanske högre för de som inte är vana att gå dit än vad trösklarna ut ur kyrkan är för oss kristna. En bra tanke att bygga på. Tycker jag. Adjö.

söndag 6 november 2011

ett älskat återseende

Vet ni vad jag har gjort. Jo. Jag har börjat se One Tree Hill igen! Fast jag börjar från säsong fem. Tänkte se femman och sexan. Älskar serien. Hur fin som helst. Temavecka om församlingen i veckan. På lördag bär det av hemåt Norrland för två veckors hemmavarande igen.

lördag 5 november 2011

kramgoa björnar

Igår kväll bakade vi bullar och drog in ett gäng till Örebro. Planen var att dela ut bullar, kaffe och te till folk på stan. Och det gjorde vi. Det var hur trevligt som helst att snacka med alla människor, för alla var så glada. Tänk egentligen vad lite som behövs, en bulle så blir alla hur skrattiga som helst. Det är inte heller varje dag man har förmånen att ha fina samtal med superhärliga sextonåringar. Att en liten del av samtalen handlade om livet och om Gud var bara en bonus, precis som att vi fick be tillsammans med två av dem. Det huvudsakliga var att det var sjukt najs att träffa nya människor och bara hänga. Adjö.

fredag 4 november 2011

om sanningen ska fram

Alltså. Carl har helt rätt. Jag måste lära mig att logga ut. För övrigt så älskar jag mina tjejer. Älskar älskar älskar. Ni är så fina! Adjö.

hej hej :)

jag råkade se att du var inloggad på en dator i biblioteket på google +, och det var tydligen kopplat till din blogg, så logga ut nästa gång.

Carl :)

torsdag 3 november 2011

kärlekens lista


Efter att ha bott här nere och levt i kollektiv under några veckor känner jag mig redo för ett ordentligt utlåtande. Här kommer en kärlekslista med allt jag gillar hundra tusen mycket efter att ha flyttat. 
♥ det kan komma in superfina människor på ens rum när som helst bara för att mysa.
♥ mina älskade matlagsmän som gör tusen miljoner god mat.
♥ lördagmorgon i köket då alla är trötta och äter frukost i pyamas.
♥ One Tree Hill i TV-rummet med massa folk överallt.
♥ onsdagsmötena i kapellet dit alla kommer på samma villkor och bara hänger med Gud och med varandra. 
♥ kramar och massage och allmänt mys med alla i klassen. 
♥ superfina lövträd med äpplen på som inte finns i Norrland.
♥ katten Kajsa som jamar när man kommer för att han vill in i värmen.
♥ sjukt intressanta lektioner där man får massa att tänka på och som gör att man växer så det knakar både som person och i tron.
♥ alla finfina människor som slänger ur sig kärlek åt alla håll och kanter så att varje dag blir ett enda stort kramkalas.
♥ trippelsängen och mitt extrarum med mina världsbästa roomies.
♥ att vakna på morgonen och undra vilka bus killarna har hittat på under natten.

onsdag 2 november 2011

rycka upp mig

Kolla in Funktionalistic Wonders på spotify. Dom har ett gäng riktigt sköna låtar. Jag måste skärpa mig och få diciplin på livet och sluta ställa fram väckarklockan varje morgon. Adjö.