måndag 29 november 2010

traditioner är till för att hållas

Tro det eller ej, men i skrivande stund pågår faktiskt det traditionsenliga pepparkaksbaket. Vi och Ingbritts, som vanligt. En annan tradition jag har tillsammans med dem är att vi alltid har gått och sett Harry Potter-filmerna på bio. Tragiskt nog ska detta brytas imorgon, och det känns väl inte riktigt helbra. Men ingenting varar för evigt. Adjö.

kommentarsvar

Margelarg, jag skrev ju finfin svenska?

söndag 28 november 2010

om man är en periodare

Jag är jättedåligt på att blogga nu. Men det är bara så det är. Adjö.

lördag 27 november 2010

dagens bästa låt

en liten stund med Jesus
o, vad den jämnar allt
och ger åt hela livet
en ny och ljus gestalt
när jag är trött av vägen
och allt som möter mig
en liten stund med Jesus
och allt förändrar sig

en liten stund med Jesus
och hjärtats oro flyr
och blicken vänder åter
från jordens små bestyr
till livets verklighet
de ting som ej förgås
när himlarna och jorden
av sin förvandling nås

en liten stund med Jesus
vad kraft den har med sig
vad lust den ger att vandra
på Herrens viljas stig
vad mod den ger att leva
och lida för hans namn
en ljuvlig försmak redan
av vilan i hans famn

så giv mig käre Herre
ja, giv mig ofta då
en liten stund med Jesus
i hemmets tysta vrå
mitt hjärtas djupa längtan
är denna enda blott
en evighet med Jesus
och allt, ja allt är gott

En liten stund med Jesus - Lina Sandell (Frank Ådahl)

onsdag 24 november 2010

som den lilla på radio brukar säga

Allt är så flashigt nu. Om man bortser från att jag har elva skoluppgifter fördelade på inte mindre än två veckor. Det känns lite magstarkt, om jag får säga det själv. Adjö.

tisdag 23 november 2010

världens bästa julklapp till alla

Gissa vad. Idag har jag hämtat mitt körkort på posten. Det känns toppen. Presskonferensen gick långt över förväntan bra. Så håll utkik efter samhällsvetarna på Tannbergsskolan och vår bok Mot alla odds. Vi kommer att vara med i Västerbottensnytt, VK, VF och radio. Alla måste köpa boken, den är finfin som julklapp. Adjö.

måndag 22 november 2010

snopparnas egen rolls royce

Det kanske är jag som är omogen. Men jag kan inte hjälpa det, jag tycker att det här är en otroligt rolig försäljningstext. Tagen från Coolstuff.se.

"Jordgubben, vår kära röda sommarvän. Det finns inte mycket som är dåligt och trist med den. Det skulle väl möjligtvis vara att man måste hålla på och snoppa dem innan man äter dem. Och ja, det är faktiskt trist att snoppa jordgubbar, även om man kan förledas att tro annat eftersom själva ordet är så roligt.

Det går väl att stå ut om du ska slentriansnoppa en gubbe eller två men ska du göra värsta tårtan är det inte så kul. För att inte tala om när du ska ha hela släkten hemma på Astrid Lindgren-mys i trädgården. Då vill man ju hinna umgås och och inte bara stå och snoppa jordgubbar hela tiden för att alla ska få sina gubbar. Jepp, det är just i sådana stunder inte så dumt att snoppa snoppandet och hala fram sin lilla snoppningsmaskin. Eller hur?"

lördag 20 november 2010

ni vet hur det brukar vara

Nu är jag hemma hos Micke. Han har värsta fina lägenheten, jag ska lätt flytta hit när han är färdig med den. Lätt. Idag har vi varit i Övik. Igår fick jag choklad av André. Han är snäll han. Vi hörs kanske när jag kommer hem. Adjö.

torsdag 18 november 2010

har man en blogg så får man bråkas

Vad gillar ni den nya looken? Den är mest för Rebeckas skull. Kan jag tala om. Nya Elle har kommit, troligtvis sista Elle också. För om jag inte har helt fel går min prenumeration ut när som helst. Typ nu. Vi har haft en fin tid tillsammans, synd bara att den inte avslutas med ett trevligare omslag. Nu ska jag duscha, och ändra inställningarna på kameran för alla bilder blir gula. Snyggt. Adjö.

tisdag 16 november 2010

dagens bästa citat

"Så fort du öppnat munnen har du gett mig kartan över din själ."
- Kalle, historialärare

jag har ju ingenting att köra

Nu har jag körkort. Det trodde jag aldrig. Det fanns stunder då jag trodde att jag skulle få tillbringa resten av mitt liv på körskolan. Men nu är det slut. Äntligen. Adjö.

måndag 15 november 2010

såhär kan man göra istället för att äta kiwin

Jag tänkte bara dela med mig av lite vackerhet till er. Jag hittade lite bilder på mig och André. Vi är asfula, och stört konstiga. Men vi får vara det, vi har ju varandra. Värre är det för er singlar, ni måste skärpa er annars kommer ni ju vara ensamma för evigt. Vi har en kiwi i pannan när vi pussas och jag blir glad när jag ser de här bilderna för jag är i alla fall snyggare än pojken. Adjö.

jag har halva inne

Jag klarade teorin. Den var mycket enklare än förväntat, ungefär som att göra repetitionen en gång till. Imorgon blir det uppkörning. Den känns värre, men det ska nog gå bra. Adjö.

söndag 14 november 2010

ibland får man ha överseende

Jag vet att jag är jättedålig på att blogga nu, och att när jag väl skriver är det hemskt ointressant. Men det är bara så det är. Pappa och jag har bråkat med en tolvsträngad gitarr och i morgon gäller det. Teoriprovet here I come! Adjö.

lördag 13 november 2010

dagens bästa låt

blott en dag, ett ögonblick i sänder
vilken tröst, vad än som kommer på
allt ju vilar i min faders händer
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
han som bär för mig en faders hjärta
han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag

själv han är mig alla dagar nära
för var särskild tid med särskild nåd
varje dags bekymmer vill han bära
han som heter både kraft och råd
morgondagens omsorg får jag spara
om än oviss syns min vandrings stig
"som din dag så skall din kraft ock vara"
detta löfte gav han mig

Blott en dag - Lina Sandell

fredag 12 november 2010

kommentarsvar

Tack Elin, jag ska definitivt komma! Frågan är bara när, jag har rätt många inbjudningar innestående så jag får dra en ragg när körkortet är fixat. Rosa stekpanna låter helt super! Kram.

torsdag 11 november 2010

ibland är det bara inte så

Jag har varit hos Alexander en stund idag. Det var längesedan sist. Jag vet att jag är dålig på att hälsa på er, allihopa. Speciellt ni två. Det är egentligen dumt att ursäkta sig, eftersom jag inte orkar stanna i stan och när jag gör det så vet ni vad som prioriteras. Sånt är livet, men efter körkortet hoppas vi på förändring. Ni saknar mig, jag saknar er. Adjö.

onsdag 10 november 2010

skulle jag sakna dig mindre om du var här?

Jag har tittat på TV sen jag kom hem, klockan fem. Det är illa. Men jag orkar och känner inte för något annat. Adjö.

tisdag 9 november 2010

något man får lära sig att leva med

Vissa säger att allt är övergående. Jag vill mena att det mesta går över. Medan vissa saker fastnar i ens hjärta som klistret på klistermärkena man satte på dörren när man var liten. Det vill aldrig försvinna. Adjö.

dagens bästa låt

i just want to see you
when you're all alone
i just want to catch you if i can
i just want to be there
when the morning light explodes
on your face it radiates
i can't escape
i love you 'till the end

i just want to tell you nothing
you don't want to hear
all i want is for you to say
why don't you just take me
where i've never been before
i know you want to hear me
catch my breath
i love you 'till the end

i just want to be there
when we're caught in the rain
i just want to see you laugh not cry
i just want to feel you
when the night puts on it's cloak
i'm lost for words don't tell me
all i can say
i love you 'till the end

I love you 'till the end - The Pogues

man ska inte klaga när håret är blankt

Det håller i sig, det här humöret. Vissa säger att jag är otrevlig. Men det är väl inte så konstigt, om det nu stämmer, eftersom jag igår fick höra att ingen bryr sig om mig. Skämt åsido, jag har klippt mig idag. Skönt att bli av med allt det gamla och nötte. Dock är jag ful som styrk i rakt hår, och det ser randigt ut. Men man ska inte klaga, det är i alla fall blankt. Och jag ska duscha, så jag blir normal igen. Adjö.

kommentarsvar

Åh Elin, tack! Det känns så bra att höra det från dig, eftersom du alldeles nyss var i samma situation! Du är guld. Kram.

måndag 8 november 2010

och andra dagar behöver man honom

Jag saknar André idag. Jättemycket. Det är tur att det finns telefoner. För när man är såhär full av trötthet och PMS och körkortsångest och höstmörker kan man jättebehöva sin pojke. För att kunna andas normalt och koncentrera sig på livet utan att gråta hela tiden. Adjö.

vissa dagar är sängen min bästa vän

Jag vet att uppdateringen är kass. Jag tycker om er, men jag har haft ett annat liv i helgen. Ni vet ju hur det är. Idag känns allting tungt, mest på grund av att jag sov jättedåligt inatt och på att körkortsäckelkortet gör mig till ett psykiskt vrak. Skönt att det snart är över, förhoppningsvis. Jag och Becky lyxade till det på projektarbetsplaneringen idag. Synd bara att Marsmallowmuffinsen inte var så goda som de såg ut. Adjö.

fredag 5 november 2010

jag kan vara glad fast jag inte är hemma

Nu är jag i Ullånger. En skjorta, en cardigan och en BH rikare. Inte illa, om jag får säga det själv. Sjukt sunkig dag i övrigt, solarium och gym och städ och äckliga kläder. Inte mycket bloggande dock, men det förstår ni säkert varför. Jag har ju andra vänner än er, nu när jag är här. Adjö.

onsdag 3 november 2010

hur mäter man höjden av egoism

Alltså. Jag går in och läser min egen blogg minst tio gånger om dagen. MINST. Jag lovar att jag är min egen trognaste läsare. Varje gång växer ett hopp om ett nytt inlägg. Men drömmarna krossas snabbt när jag inser att OM det skulle finnas ett nytt inlägg skulle jag vara den första att veta om det. Dessutom finns det inte en ynka liten pyttechans att jag inte redan skulle ha läst det. Det är inte så kul alla gånger, när ens egen blogg är jättebäst och den man helst vill läsa. Adjö.

när man har vacker utsikt från sin säng

Jag läser hemskt mycket chick-lit just nu, jag orkar bara inte fota allt och visa. Men det är Marian Keyes på alla nivåer, hon är min klippa. Jordgloben har hittat en plats och står där snällt och lyser. Precis lagomt mycket så att jag kan ligga i min säng och titta på Australien. Mina fingrar är lite skinnflådda, av gitarrspelande. Men det är inte så farligt, vänta bara tills min nya älskling kommer. Kolla in Barbapappa på golvet. Adjö.

tisdag 2 november 2010

när man kan gilla med varandra

Visst är det underbart när man upptäcker att man inte är ensam i sina konstiga gillanden. Tillexempel älskar jag lukten av böcker, speciellt nya, och det gör finaste Elin med. Frågan är om jag någonsin kommer hitta någon att dela mitt varm-cola-utan-kolsyra-gillande med. Adjö.

star of the county down

Faktum är att ni är fler som tyckte bättre om min gamla blogg. Men det gör ingenting, jag trivs såhär. Idag har jag gjort bort ganska många måsten. Vilket känns skönt. Nu är det bara den där äckliga körkortsteorin kvar. Jag har, lovet till ära, intagit sängläge. Adjö.

måndag 1 november 2010

song of today

berätta hur du gör
berätta hur du gör
det är en känsla som du lämnar
när du vänder bort din blick
berätta hur du gör

berätta vad det är
den där linjen i din hand
berätta vad det är så jag förstår
hur jag ska nå dig
berätta vad det är

det finns dom som åkt till månen
miljarder år av sten
jag har hört hur det berättas
om en säkerhet trots allt
en känsla som är ren

berätta hur du gör
berätta hur du gör
och jag ska utstå all
den ensamhet som följer när du går
om du berättar hur du gör

Berätta hur du gör - Lars Winnerbäck

in your eyes


Nu är den beställd. Ibanez EW35ABE. Jag är alldeles kär nästan och jag längtar. Jag ska guida er till den om ni vill läsa mer. Gå in här och gå sedan vidare till products > acoustic guitars > EW > EW35ABE. Idag har jag körlektion. Adjö.